Το i DESIGN STUDIO

μερικά πράγματα για το ποιοι είμαστε και τι κάνουμε!
Δημιουργικά εργαστήρια για όλους!

To i DESIGN STUDIO είναι ένας χώρος που στεγάζει δημιουργικά καλλιτεχνικά εργαστήρια. Με στόχο τον πειραματισμό και τη δημιουργική έκφραση, έχουμε σχεδιάσει εξειδικευμένα σεμινάρια όπου η δημιουργία περνάει σε προσωπικό επίπεδο και οι έμπειροι εισηγητές μας δίνουν λύσεις, ιδέες και πολύτιμες πληροφορίες σε διάφορους τομείς της χειροποίητης δημιουργίας.

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2010 με σκοπό τη πραγματοποίηση σεμιναρίων και μαθημάτων γύρω από το χώρο των εικαστικών τεχνών και του κοσμήματος. Από τον Ιούνιο του 2017 στεγάζεται στο νέο του χώρο στην Κηφισιά – Μακεδονίας 26, δίπλα στο σταθμό του τρένου – στάση ΚΑΤ. Μέσα σε ένα καλαίσθητο και κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο μπορείτε κι εσείς να έλθετε σε επαφή με μια σειρά εικαστικών σεμιναρίων που εμπλουτίζεται διαρκώς.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

Μαθαίνουμε να δουλεύουμε δημιουργώντας το δικό μας προσωπικό ύφος εφαρμόζοντας τις μεθόδους που διδάσκονται στα εργαστήρια.

ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑ

Απελευθέρωσε τη φαντασία σου και δες τις δικές σου ιδέες να παίρνουν σχήμα και μορφή γνωρίζοντας νέα υλικά και τεχνικές.

ΟΛΙΓΟΜΕΛΗ ΤΜΗΜΑΤΑ

Διατηρούμε μικρά τμήματα ώστε να υπάρχει καλύτερη παρακολούθηση από τους εισηγητές και πιο άνετη επικοινωνία & συνεργασία εντός των ομάδων.

Τι μπορείς να παρακολουθήσεις;

Προσφέρουμε μια σειρά από διαφορετικά σεμινάρια ανάλογα με τα ενδιαφέροντά σας. Ο κύριος κορμός αφορά σεμινάρια πάνω στο εικαστικό κόσμημα. Συγκεκριμένα το Κόσμημα – Μέταλλο (αρχάριοπροχωρημένοπροχωρημένο ΙΙ) αφορά στην επεξεργασία του χαλκού, του μπρούτζου και του ασημιού. Το Χυτό Κόσμημα αφορά στην κατασκευή κέρινων μοντέλων για την παραγωγή χυτών κοσμημάτων εφαρμόζοντας μεθόδους μικρογλυπτικής. Το Κοσμήματα με Τιτάνιο σας φέρνει σε επαφή με αυτό το τόσο εντυπωσιακό μεταλλο! Με την τεχνική του Ρεπουσέ (REPOUSSÉ) μαθαίνουμε να κατασκευάζουμε κοσμήματα με εντυπωσιακές οργανικές φόρμες και τρισδιάστατα όγκο. Το Κοσμήματα από Χαρτί, ερευνά τη χρήση του χαρτιού ως πρώτη ύλη για την παραγωγή πρωτότυπων κοσμημάτων, ενώ στο Θερμό Σμάλτο, με βασικό εργαλείο το φλόγιστρο χρησιμοποιούμε μια εναλλακτική τεχνική για το χρωματισμό των μετάλλων παρόμοια με αυτή που εφαρμόζεται στην κεραμική. Στο Κοσμήματα με Υγρό Γυαλί – Ρητίνη θα μάθουμε την τεχνική του υγρού γυαλιού, μιας ρητίνης που δίνει εντυπωσιακά αποτελέσματα για πολύ ιδιαίτερα κοσμήματα.

Παράλληλα με τα σεμινάρια κοσμήματος, στο i DESIGN STUDIO τρέχει μια σειρά εργαστηρίων με θέμα τα εικαστικά και τις κατασκευές. Το  Do It Yourself – Χρηστικά Αντικείμενα, είναι ένα σεμινάριο το οποίο ανακαλύπτει νέους τρόπους για να μεταμορφώσουμε παλιά αντικείμενα σε νέα χρηστικά αντικείμενα design. Στο σεμινάριο Κόμικ, μαθαίνουμε πώς να αφηγηθούμε οπτικά μια ιστορία μέσω της ένατης τέχνης, ενώ στο σεμινάριο Φωτογραφίας μέσα από μια σειρά πρακτικών μαθημάτων γνωρίζουμε τους βασικούς άξονες, πορτραίτο, landscape και documentary (street) photography. Παράλληλα με τα μεγαλύτερα σεμινάρια, έχουμε δημιουργήσει μια σειρά μικρότερων, ταχύρυθμων σεμιναρίων που πραγματοποιούνται συνήθως μέσα σε 2 – 3 συναντήσεις,

Η ομάδα μας

Οι εισηγητές μας είναι καταξιωμένοι επαγγελματίες στο χώρο τους, με μεγάλη διδακτική εμπειρία. Με διαρκή παρακολούθηση των σύγχρονων τάσεων, οι ιδέες, τα υλικά και οι τεχνικές ανανεώνονται και εμπλουτίζονται προσφέροντας ότι πιο φρέσκο και άμεσο στις καλλιτεχνικές δημιουργίες.

ΠΕΠΗ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ

σχεδιάστρια κοσμημάτων

Αποφοίτησε από τη σχολή Αργυροχρυσοχοΐας MOKUME. Εργάζεται από το 1998 ως σχεδιάστρια κοσμημάτων, ενώ το 2000 γίνεται μέλος στην ομάδα εμπειρογνομώνων για την μελέτη-σύνταξη του προφίλ της ειδικότητας Σχεδιαστή Κοσμημάτων. Το 2010 ιδρύει το i DESIGN STUDIO στο οποίο διδάσκει κατασκευή χειροποίητου & παραγωγικού κοσμήματος.

ΣΤΑΘΗΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ

digital media

Γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα. Ασχολείται με τον προγραμματισμό και τα digital media. Το 2008 ιδρύει με την Πέπη Δημοπούλου την εταιρεία i DESIGN και 2 χρόνια αργότερα δημιουργούν το i DESIGN STUDIO, μέσα από την ανάγκη έκφρασης, επικοινωνίας και μετάδοσης της γνώσης.

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΠΑΓΩΝΗΣ

σχεδιαστής κοσμημάτων

O Σταμάτης Παγώνης γεννήθηκε στη Χίο το 1970. Σπούδασε κόσμημα στην Αθήνα, όπου διατηρεί εργαστήριο σχεδιασμού και κατασκευής κοσμημάτων έως και σήμερα. Σταθερή ενασχόληση του τα τελευταία 15 χρόνια η διδασκαλία χειροποίητου κοσμήματος.

ΤΖΩΡΤΖΙΝΑ ΜΠΕΛΕΣΗ

αργυροχρυσοχόος

Γεννημένη το 1975, σπούδασε Φωτογραφιά, Ιστορία της Τέχνης και Αργυροχρυσοχοϊα στη σχολή Mocume. Ζει και εργάζεται στον Πειραιά ως Σχεδιάστρια και Κατασκευάστρια Χειροποίητου Κοσμήματος. Αγαπά τα πολύπλοκα μέταλλα όπως το τιτάνιο και το σίδερο και τα ενσωματώνει στις δημιουργίες της.

ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΘΕΩΔΩΡΟΥ

αργυροχρυσοχόος

Γεννήθηκε το 1982 στην Κύπρο.  Το 2000 μετακόμισε στην Αθήνα όπου και σπούδασε Γεωλογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο ενώ παράλληλα παρακολουθούσε σεμινάρια κοσμήματος. Η αγάπη της για την γνώση των μετάλλων την οδήγησε να αποφοιτήσει από την σχολή αργυροχρυσοχοΐας Mokume. Από το 2009 εργάζεται ως τεχνικός χειροποίητου κοσμήματος. Αγαπάει ιδιαίτερα τις ιδιότητες του χρυσού τον οποίο και χρησιμοποιεί κυρίως στις δημιουργίες της σε συνδυασμό με πολυτίμους λίθους.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΦΡΑΓΚΟΥ

Fiber and bead crafter/artist

Απόφοιτος του BCA στον κλάδο της Διοίκησης Επιχειρήσεων, λάτρης του χειροποίητου και των χρωμάτων από πάντα ήταν και αυτό που την ώθησε τελικά να εξασκήσει το χόμπυ της σε επαγγελματική βάση από το 2008. Αγαπημένες της ασχολίες το beading, το felting και το macramé.

ΜΑΡΙΑ ΒΟΛΙΩΤΗ

Σχεδιάστρια κοσμημάτων

Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Università degli Studi di Firenze και σχεδιασμό κοσμημάτων στο Istituto Tecnico professionale di Arezzo. Μέχρι το 2019 που ζούσε στην Φλωρεντία, παρακολουθούσε σεμινάρια πάνω στο κόσμημα και από το 2019 και μετά εργάζεται σε εταιρείες στην Ελλάδα.

ΒΑΣΩ ΑΣΦΗ

industrial designer

Σπούδασε Industrial design στο Central Saint Martins College of Art and Design.  Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Το 2011 ιδρύει μαζί με τον Λουκά Αγγέλου το STUDIOLAV  και μέσω αυτού πραγματεύονται στερεοτυπικές έννοιες και εικονικά αντικείμενα, επιχειρώντας την επαναφορά τους στο σήμερα με χιούμορ, παιχνιδιάρικη διάθεση και μια ελαφριά δόση ειρωνείας και αυτοσαρκασμού.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΤΕΛΑΣ

αργυροχρυσοχόος

Ο Κωνσταντίνος Κουτέλας γεννήθηκε το 1974 και ζει κι εργάζεται στην Αθήνα όπου σπούδασε κόσμημα. Εργάστηκε σαν τεχνίτης χρυσοχόος για 20 χρόνια στον Λαλαούνη, ενώ παράλληλα διατηρεί το δικό του εργαστήριο, γνωρίζοντας όλο τον κύκλο εργασιών από τη σύλληψη της ιδέας (μοντελισμός) έως την υλοποίησή της παραγωγικά.

ΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΙΚΑΚΗΣ

photographer / film maker

Φωτογράφος και filmmaker, ζει και εργάζεται στο Αμβούργο και την Αθήνα. Σπούδασε οπερατέρ στη σχολή Χατζίκου. Εργάζεται ως φωτογράφος σε περιοδικά, εκδόσεις και διαφημίσεις σε Ελλάδα, Γερμανία και Μεγάλη Βρετανία. Από το 2009 δημιούργησε την εταιρεία Goatfilms και παράγει ντοκιμαντέρ.

ΓΙΝΕ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ!

ΓΕΙΑ ΣΟΥ!

Αν γνωρίζεις κάποια τεχνική που πιστεύεις οτι μας ενδιαφέρει, θα θέλαμε να ακούσουμε την πρότασή σου! Βρισκόμαστε πάντα σε αναζήτηση νέων συνεργατών με όρεξη και φρέσκες ιδέες. Συμπλήρωσε τη διπλανή φόρμα με τα στοιχεία σου, αναφέροντας το αντικείμενο του μαθήματος, την περιγραφή του και τυχόν σχετικά links. Μπορείς επίσης να επισυνάψεις το βιογραφικό σου ή σχετικό υλικό.

Σε περιμένουμε!