ΥΦΑΝΣΗ ΧΑΝΤΡΑΣ – ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ PEYOTE (ΠΕΓΙΟΤ)

μάθετε τις τεχνικές της ύφανσης χάντρας με την τεχνική peyote

ΥΦΑΝΣΗ ΧΑΝΤΡΑΣ – ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ PEYOTE (ΠΕΓΙΟΤ)

Δαχτυλίδι με την τεχνική Peyote (πεγιότ)

 

Η τεχνική βελονιάς Peyote είναι μία από τις βασικές τεχνικές χαντροϋφαντικής που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία κοσμημάτων ή άλλων διακοσμητικών αντικειμένων χωρίς τη χρήση αργαλειού. Το αποτέλεσμα θυμίζει ύφασμα καθώς δεν είναι ορατή η κλωστή που χρησιμοποιούμε και δίνει τη δυνατότητα στον δημιουργό να κάνει περάσματα μέσα από τις χάντρες για να δημιουργήσει πολύπλοκα σχήματα και υφές. Στο σεμινάριο αυτό θα μάθουμε την αρχική μορφή peyote, το flat peyote, θα μάθουμε όλα τα μυστικά και τις πληροφορίες που απαιτούνται για να κάνουμε even count peyote (ζυγό) και odd count peyote (μονό), δημιουργώντας ένα δαχτυλίδι το οποίο είτε θα σχεδιάσουμε μόνοι μας ή θα χρησιμοποιήσουμε κάποιο έτοιμο σχέδιο.

 

Πολλοί πολιτισμοί σε όλο τον κόσμο έχουν χρησιμοποιήσει την τεχνική πεγιότ. Δείγματα βελονιάς πεγιότ έχουν βρεθεί σε αντικείμενα από την Αρχαία Αίγυπτο και η βελονιά έχει επίσης χρησιμοποιηθεί ιστορικά και από τους γηγενείς λαούς της Αμερικής. Το όνομα “βελονιά πεγιότ” προέρχεται από τη χρήση αυτής της βελονιάς για τη διακόσμηση αντικειμένων που χρησιμοποιούνται στις τελετές πεγιότ από μέλη της Native American Church.

 

Στόχος του εργαστηρίου αυτού είναι να μάθετε τις τεχνικές της ύφανσης χάντρας με την τεχνική peyote με στόχο τη δημιουργία πρωτότυπων και εντυπωσιακών δαχτυλιδιών.

 

Είναι μία τέχνη που απαιτεί φαντασία, υπομονή και αγάπη για τα χρώματα!

 

Διάρκεια σεμιναρίου

4 ώρες (1 συνάντηση)

Εισηγητές

Αλεξάνδρα Φράγκου, Fiber and bead crafter/artist

Κόστος συμμετοχής

50€ (τελική τιμή, περιλαμβάνει τα υλικά και εργαλεία που θα χρησιμοποιήσουμε).

Προγραμματισμένα τμήματα

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΠΡΟΣΕΧΩΣ

Οι εγγραφές για το εργαστήριο αυτό ξεκίνησαν. Κάνε άμεσα την κράτησή σου, οι θέσεις συμμετοχής είναι περιορισμένες!
Εργαστήρια αυτής της περιόδου