ΡΕΠΟΥΣΕ

εντυπωσιακές οργανικές φόρμες και τρισδιάστατα κοσμήματα!

ΡΕΠΟΥΣΕ

Το repoussé είναι μια πανάρχαια μεταλλουργική τεχνική σφυρηλάτησης, με την οποία δημιουργούμε ένα ανάγλυφο σχέδιο πάνω σε ένα λεπτό φύλλο μετάλλου.

Με την τεχνική του repoussé ο τεχνίτης διαμορφώνει (φουσκώνει) το σχέδιο που έχει σχεδιάσει στο μέταλλο, χρησιμοποιώντας ειδικά καλέμια και σφυριά. Το φύλλο του μετάλλου τοποθετείτε στο τελάρο με την πίσσα, η οποία το κρατάει σταθερό αλλά παράλληλα του δίνει τη δυνατότητα να υποχωρεί και να διαμορφώνεται ανάλογα με το είδος του καλεμιού (ζουμπά ή κοπίδι) και τις εντολές του τεχνίτη.

Η πίσσα όπως και τα καλέμια συνήθως φτιάχνονται από τους ίδιους τους τεχνίτες, σύμφωνα πάντα με το είδος εργασίας του αντικειμένου.

Γνωρίστε αυτή την ιδιαίτερη τεχνική που επιτρέπει τη διαμόρφωση του μετάλλου σχηματίζοντας οργανικά και τρισδιάστατα σχήματα μέσα σε ένα σεμινάριο  6 συναντήσεων!

 

Σημείωση: Το σεμινάριο απευθύνεται σε άτομα που έχουν ήδη παρακολουθήσει σχετικό κύκλο με το εργαστήρι ΚΟΣΜΗΜΑ – ΜΕΤΑΛΛΟ I και έχουν εξοικίωση με τις βασικές τεχνικές αργυροχοΐας, όπως σέγα, λίμα, κόλληση, φινίρισμα κ.λ.π.

Διάρκεια σεμιναρίου

12 ώρες (6 δίωρες συναντήσεις)

Εισηγητές

Κωνσταντίνος Κουτέλας, αργυροχρυσοχόος

Κόστος συμμετοχής

160€ (τελική τιμή, περιλαμβάνει μέρος των υλικών).

Προγραμματισμένα τμήματα

Το νέο πρόγραμμα σεμιναρίων θα ανακοινωθεί το Σεπτέμβριο! 

Τώρα μπορείς να κάνεις online κράτηση για το σεμινάριο που σε ενδιαφέρει, με ταχύτητα και ασφάλεια!

ΚΑΝΕ ΚΡΑΤΗΣΗ ONLINE !